RSQ

De RSQ (uitgesproken als het Engelse rescue) is de opvolger van de ARP, die begin 2012 door Topfysio in gebruik is genomen. De RSQ is een apparaat dat met een mix van stroomvormen werkt en met name in de topsport wordt gebruikt. Maar ook niet-topsporters hebben veel baat bij dit innovatieve apparaat.

De RSQ heeft twee verschillende stroomgolven. Samen hebben zij op de spier een gelijktijdig effect van aanspanning en ontspanning. Een bijkomend effect van de stroomgolven is het verbeteren van de doorbloeding in het geblesseerde gebied. Een verbeterde doorbloeding resulteert in een sneller herstel door afname van pijn en toename van mobiliteit.

Door deze unieke stroomcombinatie kan er geen kramp ontstaan, het verbranden of etsen van de huid wordt ook voorkomen.

 

De therapie

Met behulp van de stroomvormen zoekt de therapeut zogenaamde Hot Spots. Hot Spots zijn die plekken die het meest worden geprikkeld door de RSQ. Deze zitten meestal niet op de plek van de huidige klacht, maar elders in het lichaam.

De behandeling bestaat uit het stimuleren van de Hot Spots en een trainingsprogramma dat op maat wordt gemaakt. Na een paar behandelingen kunnen al veel bewegingen zonder pijn worden gedaan.

Topfysio gebruikt de RSQ bij:

* enkelklachten

* spierscheuringen

* postoperatief herstel voorste kruisband, meniscus, etc.

* CANS/RSI

* versoepelen van gewrichtskapsel

* warming-up of cooling down

* bevorderen van herstel na inspanning

 

Waar

Topfysio is de enige praktijk in Noord Nederland die werkt met de RSQ. Voor een behandeling met de RSQ1 kunt u terecht in onze vestiging in al onze vestigingen

 

 

Kosten

Wanneer uw verzekering fysiotherapie dekt zijn er geen extra kosten verbonden aan een behandeling met de RSQ.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bij de gekwalificeerde therapeuten terecht of u kunt klikken op onderstaande link.

www.rsq1.eu

 

 

 

Topfysio Locaties
Topfysio op facebook
Topfysio op Twitter
× voor informatie over video consult klik hier