Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie na het afronden van de reguliere opleiding fysiotherapie, die met name gericht is op klachten vanuit de wervelkolom, zoals rug en nekklachten. Vanuit deze therapie worden speciale technieken gebruikt om de gewrichten optimaal te laten bewegen. Het is een efficiënte methode om houding en bewegingen te verbeteren. Momenteel bieden wij manuele therapie aan in onze praktijken te Amsterdam en Leeuwarden.

 

De therapie

Het eerste consult bestaat uit een screening, intake en lichamelijk onderzoek. Tijdens de screening wordt er gekeken of er een indicatie is voor manuele therapie, in de intake worden aanvullende gegevens gevraagd. Het lichamelijk onderzoek bestaat uit het onderzoeken van de klacht en eventueel bijkomende problematiek veroorzaakt door de klacht. Aan de hand van de uitkomsten wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld. Indien er tijd over is wordt u ook behandeld.

Het tweede consult is een behandeling. Manuele therapie bestaat uit verschillende mobiliserende technieken om de gewrichtsfunctie te verbeteren. Dit kunnen zachte technieken zijn waardoor de beweeglijkheid van het gewricht verbetert. Daarnaast gebruikt de manueel therapeut ook manipulaties. Hier maakt de therapeut een korte snelle beweging in het gewricht die gepaard kan gaan met een soort plopje. De meeste patiënten ervaren de manipulatie niet als pijnlijk eerder als een gek gevoel. Door de manipulatie ontstaat er meer bewegingsruimte en neemt de pijn meestal af.

 

Waar

Voor manuele therapie kunt u terecht op onze vestigingen in;

Amsterdam

Leeuwarden

 

 

 

Kosten

Een aanvullende verzekering vergoedt meestal 9 behandelingen. Bekijk uw eigen polisvoorwaarden voor de zekerheid.

 

Topfysio Locaties
Topfysio op facebook
Topfysio op Twitter
× voor informatie over video consult klik hier