EPTE

 

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten. EPTE therapie wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels. Veelal bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelastingsletsels. De EPTE behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om de spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

 

Voor wie

EPTE kan worden toegepast bij de volgende klachten:

  • Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees (jumpersknee)
  • Pijn aan de achillespees
  • Chronische elleboogpijn (tenniselleboog)
  • Chronische schouderpijn
  • Hielspoor

 

De therapie

Door middel van een dunne naald word er  1-2 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend aan de te behandelende pees.  Met behulp van echografie kan de therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om het dunne naaldje in te brengen. De stroom zet vervolgens een aantal ‘lichaamseigen’ fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen. Het prikken kan licht gevoelig zijn. De behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend ‘oncomfortabel’

 

Waar

Voor een behandeling met EPTE kunt u terecht in onze vestiging in Sneek

 

Kosten

Er zijn geen extra kosten aan verbonden, indien uw verzekering fysiotherapie dekt, dan zijn ook de kosten voor behandeling met de EPTE gedekt.

 

Wilt u meer weten lees dan hier verder.

 

 

 

Bron: Fyzzio patienten folder EPTE

Topfysio Locaties
Topfysio op facebook
Topfysio op Twitter
× voor informatie over video consult klik hier