Werkwijze

Bij Topfysio staat de combinatie van het verbeteren van de spierkwaliteit en het verhogen van de belastbaarheid door training centraal.

 

Intake

Tijdens de intake en het stellen van de diagnose richt Topfysio zich op de klacht en op de wens. Wat zou de cliënt moeten kunnen en willen in het dagelijks leven, zowel qua werk als sport. Nadat is geconstateerd met welke vorm van therapie u het snelst weer op de been bent wordt een behandelplan opgesteld.

 

De therapie

Een verminderde spierkwaliteit kan leiden tot een afname van belastbaarheid. Pijn in spieren en gewrichten kan een gevolg hiervan zijn. Je raakt in meer of mindere mate geblesseerd of zelfs arbeidsongeschikt. Een andere reden waardoor spierkwaliteit afneemt is het ontstaan van triggerpoints in de spieren.

De kwaliteit van spieren verbetert als de triggerpoints zijn weggenomen. De pijnklachten verminderen vaak drastisch na het behandelen van de triggerpoints. Topfysio deactiveert deze triggerpoints middels dry needling of fricties. Daarnaast biedt Topfysio ook manuele therapie, acupunctuur, behandelingen met de RSQ, medical taping en echografie aan om uw klacht te verhelpen. Na behandeling is het lichaam klaar voor de volgende stap: de actieve revalidatie.

Essentieel bij Topfysio is het individuele deel van de therapie. De belasting en belastbaarheid worden zo op elkaar afgestemd dat de patiënt optimaal herstelt na de geleverde trainingsbelasting. Het accent van de training ligt op het verhogen van de belastbaarheid. Wanneer de spieren beter belastbaar zijn, is de kans op een terugval kleiner.

 

 

 

Topfysio Locaties
Topfysio op facebook
Topfysio op Twitter
× voor informatie over video consult klik hier