Acupunctuur

Acupunctuur is een Chinese geneeswijze en betekent letterlijk “naaldsteken”, zeer dunnen naalden worden op specifieke punten in het lichaam geplaatst. Elk punt heeft een eigen werking op de yin/yangbalans, op één of meerdere organen, op een meridiaan (een energiebaan in het lichaam) en op de gemoedstoestand. Dit maakt acupunctuur een breed inzetbare geneeskunst en geschikt voor een scala aan klachten. Acupunctuur kan een oplossing bieden wanneer reguliere westerse geneeskunde (nog) niet volstaat.

 

Dry needling en acupunctuur

Acupunctuur is geen dry needling. Acupunctuur is gebaseerd op een oosterse filosofie en werkt vanuit een energetisch concept. Dry needling is gestoeld op westerse principes. Beide methodes worden te kort gedaan wanneer ze beoordeeld worden uit de andere filosofie.

 

De therapie

Bij Topfysio werkt Alfred Guljé, hij is gespecialiseerd in dry needling en is traditioneel Chinees opgeleid. Deze unieke achtergrond stelt hem in staat een optimale behandelcombinatie samen te stellen voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat.

 

Waar

In Sneek kunt u op maandag tot en met donderdag voor acupunctuur terecht.

 

Kosten

Een behandeling kost 50 euro.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over acupunctuur kunt bij Alfred Guljé terecht of u kunt op onderstaande link klikken.

 

Lees meer over acupunctuur

Topfysio Locaties
Topfysio op facebook
Topfysio op Twitter
× voor informatie over video consult klik hier