Dry Needling

Sinds 2006 past Topfysio als één van de eerste praktijken in Nederland deze techniek toe. Alfed Guljé is oprichter en docent dry needling bij Dry Needling Skills. Door de mogelijkheid van interne bijscholing zijn onze therapeuten altijd up to date. Het gebruik van dry needling is een specialisatie van al onze fysiotherapeuten.

Dry needling is een behandelvorm om een verharding in een spier (een triggerpoint) te deactiveren. Het losmaken van de triggerpoint wordt gedaan door een ultra dunne naald te plaatsen in de verharding van de spier.

Dry needling is geen acupunctuur. Acupunctuur is gebaseerd op meridiaanleer en is een oosters energetisch gericht concept.

 

De therapie

De therapeut onderzoekt de spier op triggerpoints. Vervolgens wordt de kern van de triggerpoint nauwkeurig gelokaliseerd, dan wordt het naaldje in de kern geplaatst. De eerste reactie van de spier is aanspannen rondom het groepje aangedane vezels. Direct volgt de tweede reactie: de spier ontspant zich.

Elke patiënt ervaart dit proces anders. De een voelt bij de eerste reactie van de spier een licht schokje, de ander een gevoel dat lijkt op kramp. Na een dry needling behandeling ondervindt de patiënt naast pijnvermindering ook een daling van de spierspanning en meer beweeglijkheid in de spier en kracht dan voor de behandeling.

Het is een zeer effectieve behandelmethode voor het deactiveren van triggerpoints, die minder behandelingen vergt dan wanneer er klassieke fysiotherapie wordt toegepast.

 

Waar

U kunt op elke vestiging bij elke therapeut terecht voor een behandeling waarin dry needling wordt toegepast.

 

Kosten

Er zijn geen extra kosten aan verbonden, indien uw verzekering fysiotherapie dekt, dan zijn ook de kosten voor dry needling gedekt.

 

Meer informatie

Uitgebreide informatie Dry Needling

 

Topfysio Locaties
Topfysio op facebook
Topfysio op Twitter
× voor informatie over video consult klik hier