Topfysio, specialist in Friesland en Amsterdam

Topfysio is er voor mensen met klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat. Oftewel klachten aan de spieren, pezen, banden en gewrichten.

Klachten kunnen onder andere ontstaan tijdens en door werk, tijdens het uitoefenen van een sport, en door ongelukken. Met behulp van fysiotherapie zullen de klachten afnemen of verdwijnen.

 

Wat is fysiotherapie

De fysiotherapeut herstelt, vermindert of stabiliseert de klachten met bijbehorende problematiek door behandeling en training, begeleiding en advisering. Topfysio beschikt over onderstaande specialisaties om u zo snel mogelijk weer op de been te krijgen:

algemene fysiotherapie manuele therapie
sportfysiotherapie echografie
acupunctuur medical taping
dry needling

kinder fysiotherapie

EPTE

behandelingen met de RSQ

rock tape

 

 

Met één van deze therapieën of een combinatie ervan optimaliseert de fysiotherapeut de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig, dat normaal functioneren weer mogelijk wordt. Daarnaast minimaliseert de kans op een terugval of recidive.

 

De therapie

Het eerste consult bestaat uit een screening, een intake en een onderzoek. Tijdens de screening wordt de klacht uitgevraagd en wordt bepaald of u baat heeft bij fysiotherapie. Indien de fysiotherapeut het nodig acht dat de huisarts ook uw klachten onderzoekt verwijst hij/zij u terug naar de huisarts. De intake volgt op de screening en is er voor de aanvullende gegevens. Dan volgt het lichamelijk onderzoek. De therapeut onderzoekt de klacht en analyseert de mogelijkheden waar de klacht is ontstaan. Daarnaast onderzoekt hij het lichaam op bijkomende problematiek veroorzaakt door de klacht. Aan de hand van de uitkomsten wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Indien er nog tijd over is wordt u soms ook nog behandeld.

Nadat u tijdens het tweede consult bent behandeld, volgt deel twee van uw revalidatie: een op maat gemaakt trainingsschema.

Voor meer informatie kunt u klikken op de pagina werkwijze.

Bel voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

 

 

Topfysio Locaties
Topfysio op facebook
Topfysio op Twitter
× voor informatie over video consult klik hier