Kinderfysiotherapie en Kinderoefentherapie

 

* Stimulans motorische ontwikkeling

* Sportblessure

* Scoliose

* Herstel na breuk

* Huilbaby’s / baby’s met een voorkeurshouding, asymmetrie met evt. afvlakking van de schedel

* Houdingsproblemen

* Baby’s met verhoogde of juist verlaagde spiertonus

* Kinderen met een aangeboren afwijking / beperking ( orthopedisch, neurologisch)

* Schrijfproblemen / kramp bij het schrijven

* Vaak vallen , onhandig, regelmatig ongelukjes

* DCD ( development coordination disorder)

* Kinderen met overgewicht / obesitas waarbij de aandacht ligt op motorische mogelijkheden, ProjectFit

* Kinderen met hoofd –en nekklachten

 

Vanaf september 2013 biedt Topfysio Kinderfysiotherapie aan. Fysiotherapeute Irma Stoepker heeft ruime ervaring met het behandelen van kinderen. Na het afronden van haar opleiding tot fysiotherapeute heeft zij zich door middel van verschillende cursussen gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Vanaf 2016 is ons team versterkt met Anja Rops. Anja werkt 25 jaar als fysiotherapeut waarvan 15 jaar als kinderfysiotherapeute. Sinds 2018 is dit team versterkt met Marije Bakker. Marije is kinder-oefentherapeute. Na haar studie mensendieck heeft zij zich gespecialiseerd in het behandelen van kinderen, Marije is aangesloten bij het scoliose netwerk.

De behandelaar observeert, onderzoekt en behandelt kinderen, maar geeft ook voorlichting en advies.

Bij sommige kinderen is er sprake van een afwijkende ontwikkeling, de ontwikkeling verloopt trager of blijft uit. Dit kan het gevolg zijn van aangeboren en/of neurologische afwijkingen, aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat en stoornissen in de registratie/verwerkingen van zintuiglijke prikkels. Hierdoor kunnen kinderen te weinig sensomotorische ervaring opdoen. Deze kinderen kunnen baat hebben bij een behandeling en motivatie door onze behandelaars. Vaardigheden waar kinderen moeite mee kunnen hebben zijn fietsen, springen, hinkelen, zwemmen, schrijven of stilzitten in de klas.

Ook kinderen met sportblessures, kunnen terecht. Naast het behandelen van de blessure wordt gekeken waarom hij/zij deze blessure oploopt. Voor deze kinderen wordt vaak een stabiliteitsprogramma opgesteld en specifieke krachtoefeningen om blessures te voorkomen.

 

De therapie

Tijdens het intakegesprek wordt met de ouder en of verzorger en kind het probleem geïnventariseerd. Door een sensomotorische observatie wordt bekeken hoe uw kind beweegt en hoe het dingen oplost. Indien nodig wordt gezamenlijk een behandelplan opgesteld met behandeldoelen. Met uw toestemming wordt er eventueel overlegd met de huisarts, schoolarts, kinderarts of leerkracht.

 

Waar

U kunt alle dagen en dinsdagavond terecht in Sneek.

 

Kosten

Er is geen verwijzing nodig, fysiotherapie voor kinderen wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Topfysio Locaties
Topfysio op facebook
Topfysio op Twitter
× voor informatie over video consult klik hier