Diabetes beweegprogramma

Wanneer de diagnose diabetes type II gesteld wordt, is er naast het gebruik van medicatie veel winst te behalen door het veranderen van je levensstijl. Maar hoe doe je dat dan: je voeding aanpassen, in beweging komen en blijven?

Topfysio biedt speciaal voor mensen met diabetes II een beweegprogramma aan waarbij op de volgende aspecten wordt ingezet:

– Bewegen op maat (voor ieder een persoonlijk schema)

– Bewust en gemotiveerd bewegen

– Conditie opbouwen

-Advies over voeding en levensstijl

Het programma

Het programma duurt drie maanden, en wordt begeleid door een specifiek opgeleide fysiotherapeut. Na de intake wordt er wekelijks twee maal getraind, er zijn evaluatiemomenten en er is een vervolggesprek waarin een individueel advies over het voortzetten van het bewegen aan bod komt. Informatiebijeenkomsten over voeding en mental coaching behoren ook tot het programma.

De resultaten van het ‘ in beweging komen’ zijn erg goed; de bloedglucosewaarde in het bloed verlaagt waardoor insuline haar werk beter kan doen, en de kans op een hypo daalt. Door het verbeteren van uw conditie zult u zich fitter voelen. Daarnaast heeft u minder kans op hart- en vaatziekten en heeft het een positieve invloed op uw gewrichten en spieren.

Aanmelden of meer informatie

Wanneer u diabetes patiënt (type II) bent, in beweging wil komen en inzicht wil krijgen in het eigen kunnen neem dan contact op met:

Topfysio Leeuwarden: 058-8446222

Topfysio Wommels: 0515-332828

of mail met: Wytske@topfysio.nl

 

 

Topfysio Locaties
Topfysio op facebook
Topfysio op Twitter