Rémon Visser

 

Fysiotherapeut

Master Manueel Therapeut SOMT

Dry needling

Buikfascia therapeut

Procesgericht Ademtherapeut

Vestiging Amsterdam

 

Opleiding en cursus

2006 Algemeen fysiotherapeut Hogeschool van Amsterdam

2006 Medical Taping, Medical taping concept

2007 Dry Needling, Dry Needling Skills

2009 Sportfysiotherapeut PRT, International Academy of Sportscience

2013 Master Manuele Therapie, SOMT Amersfoort

2016 MSU echografie , NT-e Amersfoort

2016 RSQ-1, physicare BV

2017 Viscerale Fasciale Technieken, IMFT Gent

2018 Fascia Intergratie Therapie – F.I.T.

2020 Motivational Interviewing & Solution Focussed Therapy – PsychFysio

2020 Masterclass Aanraken in Adem – Holos Academy

2020 Ademcoach – Holos Academy

 

 

Carrière

Begin 2006 is Remon afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. In zijn eerste jaar heeft hij in twee verschillende praktijken in Noord-Holland ervaring opgedaan. In het voorjaar van 2007 kwam Remon terecht bij Topfysio gevestigd in Friesland. Sinds eind 2009 ook op de locatie in Amsterdam. Remon heeft de opleiding tot sportfysiotherapeut PRT, Master Manueel Therapeut en Dry Needling therapeut afgerond. Na 8 jaar dienst bij Topfysio, heeft Remon kort in het zuiden van Nederland gewerkt.  Sinds begin 2018 is hij officieel weer terug bij Topfysio.  Geregeld is Remon aanwezig bij het assisteren  tijdens de 4 daags basiscursus dry needling van Dry Needling Skills.

 

Werkwijze 

De werkwijze van Remon, is in de afgelopen jaren meer gevormd richting een holistische aanpak. Naast de fysieke component, worden de mentale/emotionele aspecten meegenomen in het beoordelen van het klachtenbeeld. Het toepassen van dry needling en manuele therapie als basis binnen Topfysio, is in de loop der jaren uitgebreid met uit de osteopathie gebaseerde technieken. Het uitgangspunt hierbij is o.a. het verbeteren van de fascia in de buik of andere betrokken regio’s van het lichaam. Het doel is om zo klachten lokaal of elders in het lichaam op te lossenKijk dus niet vreemd op dat uw lage rug of schouderklachten, mogelijk benaderd worden middels onderzoek van de buik en het middenrif. Langdurige bestaande rugklachten, buikklachten zonder onderliggende oorzaak of a-specifieke schouderklachten zijn mogelijke indicaties voor behandeling bij Remon. In 2020 start Remon met de opleiding tot ademcoach. Ademhaling kan hierdoor mogelijk een onderdeel worden binnen de behandeling.

 

Sportief

In zijn jeugd opgegroeid als voetballer en basketballer. Als fysio in zijn begin jaren betrokken geweest bij het dames basketball in Den Helder en bij diverse jeugdteam van de Nederlands Basketball Bond. Tegenwoordig te vinden in de bossen op de mountainbike of met de hardloopschoenen en trainend in het zwembad voor een korte triatlon.

 

 

Topfysio Locaties
Topfysio op facebook
Topfysio op Twitter
× voor informatie over video consult klik hier